Anne Kurtzweil om Let it Grow

På ISJ er vi så heldige at have skuespilleren Anne Kurtzweil til at hjælpe os med udstillingen, som bliver åbnet for besøgende torsdag eftermiddag. Hun sidder i Let it Grow’s styregruppe, og har dermed også meget indflydelse på temaugen.

“Mens lærerne står for det faglige, kan jeg bidrage med det kunstneriske”, fortæller Anne Kurtzweil. Hun er faktisk uddannet balletdanser, men fandt senere ud af, at det ikke var det hun ville. Derfor begyndte hun med en karriere inden for teater og tog en master i teaterpædagogik. “Jeg har siden 1980 arbejdet på Det Lille Verdens teater, hvor vi optræder for børn mellem ½ og 4 år. Vi har også skoleforestillinger, hvor vi optræder for børn helt op til 10 år”.

På skolen går Anne rundt til de forskellige grupper og hjælper med installationer og performance art. Alle grupperne har desuden fået nogle “benspænd”, der skal indgå i deres færdige produkt. Som hun selv siger, er hendes opgave også at holde trådene stramme. På den måde sikrer vi os, at få det bedst mulige ud af det.

Anne håber på, at vise os elever, at man ikke kun kan lære om et land via at læse fakta, men også gennem kunsten. Man skal bruge sine sanser og krop, for på den måde, er det noget man husker. Hun håber også, at vi kan få nogle oplevelser gennem kunsten.

Anne Kurtzweil har store forventninger til den færdige udstilling. Hun forventer, at man ikke bare ser udstillingen, men også opleve den. Det skal være en total oplevelse. Med det samme man ser udstillingen, skal følelser opstå, og man skal kunne mærke en stemning.

Skrevet af: Isak Søndergård 8.a og Marie Therese Nørby 8.a – Billede af Marie Therese Nørby 8.a

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *